*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Staalbedrijven onderuit op beurzen

vrijdag 9 november 2018 17:43

AMSTERDAM (AFN) - Staalbedrijven gingen vrijdag op de Europese beurzen over een breed front omlaag. Beleggers leken bevreesd door een nieuw winstalarm van het Duitse staalconcern ThyssenKrupp. De Europese beurzen gingen gemengd het weekend in. Op Beursplein 5 was er verder bovengemiddelde aandacht voor Boskalis en Eurocommercial Properties na cijfers.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent in de plus op 529,55 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 739,35 punten. Frankfurt eindigde een fractie hoger, Parijs en Londen zakten elk 0,5 procent.

In Frankfurt kelderde ThyssenKrupp ruim 9 procent. Het bedrijf snijdt in de verwachtingen in verband met een onderzoek naar jarenlange verboden prijsafspraken. Concurrent ArcelorMittal ging in het kielzog van de Duitsers 2,4 procent omlaag in de AEX. Roestvrijstaalmaker Aperam en metalenspecialist AMG verloren 7,6 en 4,2 procent in de MidKap. Outokumpu speelde in Helsinki 4,6 procent kwijt. In Madrid verloor Acerinox 5,8 procent.

Boskalis daalde in de MidKap 1,2 procent. De cijfers van de baggeraar en maritiem dienstverlener waren goeddeels als verwacht. Het concern wil topman Peter Berdowski herbenoemen. Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties verloor 0,2 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)