*

Nieuws Binnenland

Accell publiceerde onjuiste jaarrekening - VEB

vrijdag 9 november 2018 20:19

Vereniging wil opheldering fietsenfabrikant.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters stelt dat Accell Group op 13 maart 2018 niet de juiste jaarrekening op haar website heeft gepubliceerd. De VEB meldt dat vrijdag.

De vereniging heeft hierover per brief aan Accell opheldering gevraagd. In de brief wordt gerefereerd aan de rubriek Bartjens in Het Financieele Dagblad van 2 november, waarin de jaarrekening wordt besproken.

"De jaarrekening over 2017 die Accell op 13 maart 2018 publiceerde bleek niet de correcte te zijn", schrijft de VEB op haar website. "Bartjens beschreef een scenario waarin dat Accell mogelijk niet gaat voldoen aan het bankconvenant, maar die zorgen waren volgens Accell niet terecht. Dat blijkt uit het addendum. Accell heeft dus een onjuiste jaarrekening over 2017 gepubliceerd op haar website. Deze jaarrekening was eveneens opgenomen in online-database Company Info en diende als bron voor het stukje in het FD. De foutieve jaarrekening was voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring met dagtekening 9 maart 2018."

Volgens de VEB heeft Accell twee weken na publicatie van de eerste, stilletjes een tweede - kennelijk juiste - jaarrekening over 2017 op haar website gezet, zonder daarover een persbericht uit te brengen. " Die tweede jaarrekening is ter vaststelling voorgelegd aan de aandeelhoudersvergadering, en die was dus niet binnen de daartoe geldende wettelijke termijn van 42 dagen voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering gepubliceerd", zo meent de VEB.

"Waar beleggers hun aandelen Accell in de zomer van 2017 nog voor meer dan 30 euro hadden kunnen verkopen aan concurrent Pon, kijken zij nu tegen de helft van die koers aan. Het bedrijf stapelt de ene miskleun op de andere", aldus de VEB op haar website.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 14:19 ET (19:19 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.