*

Nieuws Binnenland

'Ongevraagde overnamebiedingen op TomTom' (2)

maandag 12 november 2018 06:46

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft naar verluidt ongevraagde overnamebiedingen gekregen van ten minste drie investeringsmaatschappijen, waaronder CVC Capital Partners. Dat meldt nieuwssite TMT Finance op basis van ingewijden. TomTom weigert commentaar te geven. Het bedrijf zou momenteel geen biedingen op het hele bedrijf in overweging nemen.

Ook de investeerders Cinven en Silver Lake zouden een bod hebben uitgebracht. De biedingen werden volgens TMT Finance gedaan tijdens TomToms strategische verkenningsproces voor zijn divisie Telematics. De aan de beurs in Amsterdam genoteerde onderneming bekijkt momenteel de mogelijkheden voor dit onderdeel dat producten voor het beheer van een wagenpark aanbiedt.

Geruchten over een mogelijke overname van TomTom doen al enige tijd de ronde. Topman Harold Goddijn zei onlangs zelfs dat het bedrijf bij een eventuele verkoop van zijn Telematics-divisie moet nadenken of het alleen door wil of samenwerkingen aan wil gaan. Daarop veerde de beurskoers van TomTom stevig op.

Het aandeel TomTom sloot vrijdag op 7,81 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)