*

Nieuws Binnenland

Update: Fugro presenteert doelstellingen middellange termijn

woensdag 14 november 2018 10:01

Bodemonderzoeker lanceert 'Path to Profitable Growth' strategie..

(ABM FN-Dow Jones) Fugro voorziet voor de periode 2021 tot en met 2023 een omzet van 2 miljard tot 2,5 miljard euro. Dit meldde de bodemonderzoeker woensdag voorbeurs in aanloop naar de beleggersdag vandaag in Amsterdam.

CEO Mark Heine noemde 2018 als keerpunt voor de resultaten van de bodemonderzoeker. "Toch is het duidelijk dat onze resultaten verder moeten worden verbeterd", aldus Heine. "Onze 'Path to Profitable Growth' strategie richt zich op volumegroei, terwijl onze operationele leverage, hogere prijzen en verbeterde productiviteit onze marges zullen aanjagen", aldus de CEO.

"Herstel van de olie- en gas-markt en aanhoudende groei in de markten voor offshore wind en infrastructuur bieden Fugro voldoende kansen", zei de bodemonderzoeker, eraan toevoegend dat het bedrijf voldoende is getransformeerd om te profiteren van deze markttrends.

De aangepaste strategie van het bedrijf is volgens Fugro gebaseerd op drie pijlers: de opleving van de energie- en infrastructuur-markt, differentiatie bij aanbieden van geĆÆntegreerde digitale oplossingen en de kernexpertise van het concern in nieuwe groeimarkten.

Voor de periode 2021 tot en met 2023 streeft de bodemonderzoeker naar een winstgevendheid van investeringen (ROCE) van 10 tot 15 procent, een EBIT-marge van 8 tot 12 procent en een vrije kasstroom van 4 tot 7 procent van de omzet. Een prioriteit bij toewijzing van kapitaal is het realiseren van een autonome groei in combinatie met schuldafbouw.

Fugro is van plan in de periode 2021 tot en met 2023 gemiddeld ongeveer 100 miljoen tot 130 miljoen euro te investeren om de winst autonoom te laten stijgen.

Daarbij streeft Fugro naar een jaarlijkse positieve vrije kasstroom, wat moet resulteren in verder afbouw van de schulden, en een schuldratio van minder dan 1,5.

De bodemonderzoeker meldde tevens de dividendbetalingen te hervatten zodra de financiƫle positie dit toelaat.

Eind oktober rapporteerde de bodemonderzoeker over het derde kwartaal een omzet op vergelijkbare basis van 434,7 miljoen euro, tegen 364,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het orderboek voor de rest van het jaar liet op dezelfde basis een groei van 8,3 procent zien naar 366,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 348,9 miljoen euro.

Fugro liet zich over alle segmenten positief uit. De ontwikkelingen op het gebied van offshore windenergie laten groei zien, terwijl de olie- en gassector geleidelijk herstelt.

Voor dit jaar voorziet Fugro een groei van de omzet en positieve EBIT-marge met een positieve kasstroom. Investeringen belopen naar verwachting circa 80 miljoen euro.

Het aandeel Fugro noteerde woensdag op een rood Damrak 0,5 procent hoger op 10,37 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 14, 2018 04:01 ET (09:01 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.