*

Nieuws Binnenland

Altice haalt weer meer Franse klanten binnen (2)

woensdag 21 november 2018 18:23

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe heeft in het voorbije kwartaal op zijn belangrijke Franse markt meer klanten binnengehaald. Ook in Portugal trok het kabel- en telecombedrijf meer klanten, zo komt naar voren uit een handelsupdate. Het bedrijf verwacht dat die aanwas volgend jaar voor een verbetering van de financiƫle resultaten zorgt.

In het derde kwartaal was juist sprake van een omzet- en winstdaling. In de drie maanden tot en met september daalde de omzet met ruim 6,3 procent tot 3,4 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat nam met ruim een tiende af tot 1,3 miljard euro.

Altice trok in het afgelopen kwartaal in Frankrijk de meeste nieuwe klanten aan sinds 2005. Die werving van nieuwe klandizie ging wel gepaard met 706 miljoen euro aan investeringen in netwerken, materieel een nieuwe diensten. Daarnaast trok het bedrijf meer dan 1 miljard euro uit voor de Franse uitzendrechten van de Champions League.

De afgelopen periode heeft Altice veel onderdelen verkocht om zijn schuldpositie te verbeteren. Zo verkocht de onderneming belangen in zendmasten in Portugal en de Dominicaanse Republiek. Aan het einde van het derde kwartaal bedroeg de nettoschuld een kleine 30 miljard euro, tegenover 31,7 miljard euro eind juni.

Altice handhaaft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)