*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Altice onderuit op lager Damrak

donderdag 22 november 2018 11:05

Cijfers Franse kabelaar overtuigen niet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zakten donderdag gedurende de ochtend verder weg. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,5 procent tot 514,78 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij zag de beurzen weer wat wegzakken, al kwam dit voor hem niet als een verrassing. "Woensdag gingen we hoger de dag uit, terwijl Wall Street gedurende de avond terrein prijsgaf. Daar reageren de beurzen nu op", aldus Schutte.

Vandaag blijven de deuren in New York gesloten in verband met de viering van Thanksgiving. Morgen zal sprake zijn van een halve handelsdag. Hierdoor zullen de handelsvolumes lager zijn, zo voorziet Schutte. "Al viel dit vanochtend nog wel mee."

De beleggingsadviseur zag met name financials onder druk staan, mede vanwege gemengde berichten over Italiƫ. Premier Luigi Di Maio zei volgens persbureau Ansa dat er mogelijk aanpassingen kunnen worden gedaan aan het begrotingstekort. Volgens andere mediaberichten zou Di Maio juist niet willen inschikken, aldus Schutte.

Naast "de bekende" zorgen als het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten, de Brexit en Italiƫ, vragen beleggers zich af hoe de bedrijfswinsten zich volgend jaar zullen ontwikkelen. "Het optimisme hierover is de laatste tijd wat getemperd."

De euro/dollar noteerde op 1,1404. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1385 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1381 op de borden. De olieprijzen daalden tot 1,4 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen was Altice Europe de gebeten hond met een verlies van 9,4 procent. De omzet van het met schulden volgeladen bedrijf daalde in het derde kwartaal van 2018 op jaarbasis sterker dan verwacht, van 3.670 miljoen naar 3.440 miljoen euro. Analisten rekenden op een omzet van 3.511 miljoen euro. De aangepaste EBITDA liep ook sterker terug dan verwacht, van 1.454 miljoen naar 1.300 miljoen euro. Analisten mikten op een kleinere daling van 8,3 procent naar 1.334 miljoen euro. Bryan Garnier merkte op dat de cijfers slechter waren dan verwacht. De omzettrend in Frankrijk is volgens Bryan Garnier aan het verslechteren, maar de Portugese activiteiten waren wel boven verwachting.

Ook ArcelorMittal en ASML stonden met verliezen tot 2,0 procent onder druk. ING Groep verloor 1,2 procent. Wolters Kluwer en indexzwaargewicht Unilever hielden de voeten droog met winsten van respectievelijk tot 0,6 procent.

In de AMX won Sligro Food Group 0,9 procent, terwijl Arcadis 5,7 procent verloor op 10,85 euro. Schutte van Boer & Olij wees op een koersdoelverlaging voor Arcadis van 21,00 naar 18,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

NIBC won 1,5 procent op 8,15 euro. Kepler Cheuvreux is donderdag gestart met het volgen van NIBC met een koopadvies en een koersdoel van 11,00 euro. Volgens analist Benoit Petrarque heeft "het nieuwe NIBC" zijn ondernemende karakter behouden, terwijl de bank de balans wist te versterken.

Het lokaal genoteerde Hal Trust noteerde daarnaast bijna onveranderd. De nettovermogenswaarde van investeringsmaatschappij Hal steeg over de eerste negen maanden van 2018 met 384 miljoen euro. Inclusief de uitkering van 248 miljoen euro aan dividend over 2017 steeg het bedrag van 12,12 miljard eind vorig jaar tot 12,26 miljard eind september. Halverwege het vierde kwartaal, gemeten per 16 november, is daar echter weer 475 miljoen euro vanaf gegaan, door waardedalingen van de beursgenoteerde belangen en de liquiditeitenportefeuille, meldde de investeerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 22, 2018 05:05 ET (10:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.