*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak nipt in het groen

vrijdag 23 november 2018 11:32

Weinig richtinggevend nieuws volgens Boer & Olij.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend dicht bij huis. Kort na elf uur won de AEX 0,1 procent op 514,79 punten.

"Er gebeurt weinig, vanwege een gebrek aan richtinggevend nieuws", concludeerde beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. "De rust lijkt wat teruggekeerd."

Volgens Schutte lieten de volumes op de beurzen een vertekend beeld zien, door de hoge omzetten in Altice. Het aandeel verloor vrijdagochtend nog eens 7,4 procent aan beurswaarde, nadat de Franse kabelaar op donderdag al meer dan 10 procent inleverde vanwege tegenvallende bedrijfscijfers.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de economische activiteit in de eurozone in november in een lager tempo groeide ten opzichte van een maand eerder. Zowel in Duitsland als Frankrijk vertraagde de activiteit. Als gevolg van de "tegenvallende" cijfers, trok de dollar aan, zo zag Schutte.

De euro/dollar noteerde op 1,1370. Bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1401 op de borden. De olieprijzen daalden tot 2,5 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen verloor Altice Europe 7,4 procent. Donderdag was de Franse kabelaar ook al de gebeten hond met een verlies van meer dan 10 procent na rapportering van kwartaalcijfers. KPN won 2,0 procent.

In AMX bleven uitschieters achterwege. PostNL ging aan kop met een koerswinst van 3,4 procent. Flow Traders sloot de rij met een verlies van 2,0 procent. Intertrust daalde 1,7 procent.

Onder de kleinere aandelen was alleen Wessanen een opvallende daler met 11,2 procent tot 8,53 euro. Berenberg verlaagde het advies voor het aandeel van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,50 naar 12,00 euro. Het nieuwe koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 25 procent, maar dat is in de visie van de marktvorsers niet voldoende voor een koopadvies. Er is te weinig zicht op de omzetontwikkeling met het risico op teleurstellingen, waarschuwden de analisten, die 2018 een "uitdagend" jaar noemden.

Fagron steeg met 4,9 procent, nadat ABN AMRO volgens marktanalist Corné van Zeijl van Actiam het aandeel weer begon te volgen met een koopadvies en koersdoel van 18,00 euro.

Het lokaal genoteerde Curetis won 14,1 procent na positief nieuws van de Amerikaanse toezichthouder FDA en cijfers over de afgelopen negen maanden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 23, 2018 05:32 ET (10:32 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.