*

Nieuws Binnenland

Boskalis tekent samenwerkingsovereenkomst met Saudi Aramco

maandag 26 november 2018 08:48

Betreft miljarden-investeringsprogramma.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in een consortium met Lamprell een overeenkomst gesloten met Saudi Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf. Dit meldde de maritiem dienstverlener maandag voorbeurs.

Boskalis en partner Lamprell, dat is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, committeren zich met de overeenkomst als aannemers aan de uitvoering van het Long-Term Agreement for Offshore Facilities (LTA)-programma. De LTA is onderdeel van een offshore investeringsprogramma en omvat contracten voor engineering, inkoop, fabricage, transport en installatie (EPCI) ter ondersteuning van het Offshore Maintain Potential Program, het Oil & Gas Program en andere offshore-uitbreidingen van Saudi Aramco.

De investeringen in het kader van de LTA bedragen naar verwachting meer dan 3 miljard dollar per jaar. De LTA heeft een looptijd van zes jaar met een optie tot verlenging met twee keer drie jaar. Geselecteerde bedrijven als Boskalis hebben het recht om zonder prekwalificatie in te schrijven op door Saudi Aramco uit te schrijven tenders, waardoor de benodigde tijd voor het toekennen van projecten aanzienlijk wordt verkort.

"Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor Boskalis en ondersteunt de strategische visie van selectieve groei om een integrale transport & installatie-aannemer in het high-end deel van de offshore-markt te worden", aldus de maritiem dienstverlener, die daaraan toevoegde dat "de overeenkomst zal naar verwachting vele honderden miljoenen aan omzet voor Boskalis genereren."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 26, 2018 02:48 ET (07:48 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.