*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Impact Saudi-deal Boskalis op termijn'

maandag 26 november 2018 09:18

AMSTERDAM (AFN) - De impact van de deal die baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis sloot met Saudi Aramco zal pas op termijn duidelijk te zien zijn in de financiƫle prestaties. De directe effecten zijn volgens analist Bart Cuypers van KBC Securities niet supergroot. Evengoed is er sprake van erkenning voor de kennis en kunde van het bedrijf.

Cuypers spreekt van goed nieuws, maar ziet nog geen reden om nu aan het koersdoel van 31,50 euro voor Boskalis te tornen. KBC blijft ook bij zijn koopadvies. Boskalis is niet de enige maritiem dienstverlener die van de Saudi's een voorkeursbehandeling krijgt. Cuypers legt uit dat er zeker nog negen partijen zijn die mee kunnen dingen naar bepaalde opdrachten, waar ook Boskalis voor zal intekenen.

De koers van Boskalis kan verder vooruit worden geholpen door de overeenkomst die het sloot voor de offshore netverbinding Ostwind 2, het grootste kabelinstallatiecontract dat ooit door Boskalis is verworven. De KBC-analist wijst op de potentie die Boskalis heeft voor dergelijke klussen.

Het aandeel Boskalis was maandag in de openingsminuten de grote winnaar op het Damrak. Het aandeel stond omstreeks 09.15 uur 7,4 procent hoger op 26,42 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)