*

Nieuws Binnenland

Vopak op schema met strategie

dinsdag 27 november 2018 07:15

Tankopslagbedrijf wil aandeelhouders belonen.

(ABM FN-Dow Jones) Vopak ligt goed op schema met de strategie die het tankopslagbedrijf voor de periode van 2017 tot en met 2019 heeft geformuleerd en wil de komende jaren een stabiel tot stijgend dividend uitkeren. Dit maakte Vopak dinsdag in aanloop naar een beleggersdag in het Amerikaanse Houston bekend.

De strategie "ligt mooi op schema", aldus Vopak. Op korte termijn ligt de focus onder meer op kostenbeheersing, terwijl op de lange termijn wordt gemikt op groei, mede dankzij capaciteitsuitbreidingen. Vopak zal tenminste 950 miljoen euro investeren in de groei van de portefeuille.

Vopak wil een sterke kasstroom genereren en mikt op een zogeheten ROCE van 10 tot 15 procent.

De schuldratio, dat wil zeggen de verhouding tussen nettoschuld en EBITDA, mag tussen de 2,5 en 3,0 liggen, hoewel er ruimte is om tijdelijk hierboven uit te komen.

Verder wil Vopak aandeelhouders belonen met een jaarlijks stabiel tot stijgend contant dividend met een pay out ratio van 25 tot 75 procent, "afhankelijk van de marktomstandigheden".

Tot slot meldde Vopak dat het onderzoek naar de strategische opties voor de terminals in Algeciras, Amsterdam, Hamburg en Tallinn volgens schema verloopt. Dit onderzoek werd in het tweede kwartaal van dit jaar reeds aangekondigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 27, 2018 01:15 ET (06:15 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.