*

Nieuws Binnenland

Vopak investeert meer in lng-terminal Pakistan (2)

dinsdag 27 november 2018 07:27

N i e u w bericht, meer informatie

ROTTERDAM (AFN) - Vopak investeert meer in een lng-terminal in Pakistan. Het tankopslagbedrijf breidt zijn belang in de Elengy Terminal Pakistan uit van 29 naar 44 procent. Financiële details maakte Vopak niet bekend. In juli had Vopak aangekondigd een belang van 29 procent te nemen. Verder stelde het Rotterdamse bedrijf in aanloop naar zijn investeerdersdag goed op weg te zijn met zijn strategie tot 2020.

Vopak steekt volgens die strategie meer geld in terminals voor industriële en chemische gassen, lng en lpg en chemicaliën. Uitbreiding van terminals in Maleisië, Canada, Brazilië en Zuid-Afrika is gaande en die van een terminal in Houston begint binnenkort.

Het bedrijf richt zich op een rendement op investeringen (roce) van tussen de 10 en 15 procent. Vopak wil tot en met 2019 ook 950 miljoen investeren in uitbreiding van zijn portfolio. Dat bedrag kan evenwel groeien met nieuwe investeringsbeslissingen. Aan zijn aandeelhouders wil het bedrijf 25 procent tot 75 procent van de nettowinst uitbetalen.

Het bekijken van de opties voor zijn terminals in Amsterdam, Hamburg, Talinn en Algeciras is nog altijd gaande. Dat proces verloopt volgens Vopak ook volgens schema.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)