*

Nieuws Binnenland

Warme weer slecht voor reisconcern Thomas Cook

dinsdag 27 november 2018 09:31

LONDEN (AFN/RTR) - Thomas Cook waarschuwt voor de tweede keer in korte tijd voor tegenvallende resultaten. Door het warme weer in de afgelopen zomer gingen minder Britten op vakantie in het buitenland, waardoor de winst lager uitvalt dan verwacht. De reisorganisator keert daarom geen dividend uit over zijn gebroken boekjaar.

Naast een tegenvallende vraag naar lastminutereizen in de vakantieperiode, kampte Thomas Cook ook met hogere eenmalige kosten. Die vloeiden onder meer voort uit hotelrekeningen die nooit zijn betaald. Daarnaast werd er meer geld uitgetrokken voor herstructureringen. Thomas Cook voelt ook al langere tijd de druk van goedkopere rivalen. De concurrentie is vooral hevig op de markt voor vakanties in Spanje, aldus topman Peter Fankhauser.

Thomas Cook, dat donderdag met definitieve cijfers komt over zijn gebroken boekjaar 2018, liet dinsdag weten dat de onderliggende operationele winst rond de 250 miljoen pond (bijna 282 miljoen euro) zal liggen. In september kwam het bedrijf ook al met een winstwaarschuwing. Toen ging de onderneming nog uit van een onderliggende operationele winst van 280 miljoen pond.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)