*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Vopak goed op weg met strategie' (2)

dinsdag 27 november 2018 10:03

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN) - Vopak is goed op weg met zijn strategische plan tot en met 2019, maar houdt ruimt voor extra investeringen. Dat concluderen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de strategische update van het tankopslagbedrijf.

De investeringen nemen bovendien steeds verder toe. Daarbij richt Vopak zich meer op gassen, maar volgens KBC ook op een digitale transformatie. De onderneming investeert onder meer in cyberveiligheid, slimme sensoren, eigen software en nieuwe technologiebedrijven.

Ook analisten van ING zien dat Vopak aan zijn eigen doelen voldoet en dat het bedrijf zich meer op gassen en minder op olie wil richten. Die omslag kost echter tijd. Hoewel Vopak in de toekomst kan profiteren van die omslag, blijven de marktomstandigheden lastig, menen de marktvorsers.

De vrije kasstroom die Vopak genereert helpt het bedrijf bij het betalen van een hoger dividend, stellen de ING-kenners. Een aandeleninkoop zit er waarschijnlijk echter niet in.

KBC handhaaft zijn hold-advies voor Vopak met een koersdoel van 37 euro. Ook ING houdt vast aan zijn hold-advies. Het koersdoel houdt ING op 45 euro. Het aandeel Vopak stond dinsdag rond 10.00 uur 0,1 procent hoger op 39,50 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)