*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak hoger geopend

woensdag 28 november 2018 09:19

Strategie-update KPN valt in de smaak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting hoger geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,5 procent in het groen op 522,31 punten.

Onder de hoofdfondsen steeg Altice Europe met 3,2 procent, gevolgd door KPN dat 1,6 procent won. Het telecombedrijf wil op de middellange termijn 350 miljoen euro besparen op zijn operationele kosten en wil het huidige investeringsbudget van 1,1 miljard euro per jaar niet overschrijden, om zo de winst aan te jagen. De outlook voor 2018 werd door het telecombedrijf gehandhaafd.

Dinsdag nabeurs kreeg Deutsche Telekom toestemming voor de overname van Tele2 Nederland. Het groene licht betekent dat de nummer drie en nummer vier op de Nederlandse mobiele telecommarkt voor particulieren samengaan. Nummer één en twee blijven KPN en VodafoneZiggo. Bank of America Merrill Lynch meent dat het aandeel KPN van deze deal zal profiteren.

Galapagos steeg 1,5 procent. De Amerikaanse Food & Drug Administration heeft Galapagos een zogenaamde fast track-status gegeven voor GLPG1972/S201086 voor de behandeling van patiënten met artrose.

Philips gaf juist 0,4 procent prijs, terwijl ook Heineken met een min van 0,2 procent niet in het groen kon komen.

In de Midkap won TKH Group 2,6 procent, na een koopaanbeveling door Berenberg met een koersdoel van 55,50 euro. Volgens de analisten ondergaat TKH een transformatie, die moet leiden tot nieuwe groei en hogere winsten. Corbion verloor daarentegen 1,1 procent.

Onder de kleinere aandelen won Nedap 7,1 procent, eveneens na een koopadvies van Berenberg, met een koersdoel van 65,00 euro. Volgens Berenberg worden de eindmarkten van het Groenlose technologiebedrijf gekarakteriseerd door de creatie van netwerken, platforms en ecosystemen, die een grote winstgevendheid genereren.

Het lokaal genoteerde Lavide spoot 18,8 procent omhoog. Lavide wil S. Azimi voordragen als CEO, na het vertrek van topman Vincent Poorter. De omzetverdubbeling die ICT Group de komende jaren wil realiseren leverde een koersstijging van 3,5 procent op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 28, 2018 03:19 ET (08:19 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.