*

Nieuws Binnenland

KPN niet bang voor concurrentie (3)

woensdag 28 november 2018 19:02

N i e u w bericht, meer informatie

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf KPN is niet bang voor de concurrentie nu de Europese Commissie zonder morren akkoord is gegaan met de fusie van de Nederlandse onderdelen van Tele2 en T-Mobile. KPN-baas Maximo Ibarra benadrukte tijdens een beleggersdag dat er op de Nederlandse markt al sprake is van uitdagende omstandigheden.

Volgens hem doet de fusie tussen de nummer 3 en 4 in de Nederlandse telecommarkt daar niets aan af. Brussel gaf dinsdag groen licht voor die samensmelting.

KPN is momenteel goed voor 2,3 miljoen glasvezelaansluitingen van Nederlandse huishoudens op een totaal van 7,9 miljoen huishoudens. Eind 2021 wil KPN zeker 1 miljoen glasvezelaansluitingen extra gerealiseerd hebben, geholpen door de inspanningen die het bedrijf deed met zijn glasvezelnetwerk.

KPN is bezig om zijn omvorming van een telefoonbedrijf naar een modern telecombedrijf te versnellen. De onderneming maakte op de beleggersdag tevens bekend nog eens 350 miljoen euro te willen besparen, onder meer op arbeidskosten. KPN zei niet hoeveel banen er worden geschrapt. In de markt werd rekening gehouden met een flinke reorganisatie, van wel 1500 banen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)