*

Nieuws Binnenland

Netwerk PostNL misbruikt door criminelen - media

donderdag 29 november 2018 08:04

Pakketbezorgers kwetsbaar voor bedreigingen, intimidatie, witwassen en drugsvervoer.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL stelt dat criminelen misbruik proberen te maken van het post- en pakkettennetwerk van het bedrijf. Dit bevestigde het postbedrijf tegenover Het Financieele Dagblad donderdag.

Volgens de krant wordt het netwerk van onderaannemers door criminelen misbruikt voor drugstransporten en witwaspraktijken, terwijl de bezorgbedrijven stelselmatig de belasting en sociale lasten ontduiken. Een woordvoerder van PostNL bevestigde de bevindingen van de krant.

De woordvoerder zei dat "criminelen met enige regelmaat proberen misbruik te maken van ons post- en pakkettennetwerk". PostNL meldde dat de de eigen veiligheidsafdeling met regelmaat onderzoek doet naar de kwestie. Het concern zei de samenwerking met politie en justitie en de belastingdienst al in 2016 te hebben geïntensiveerd.

CEO Herna Verhagen zou volgens de krant al in 2014 zijn gewaarschuwd dat koeriersbedrijven en pakketbezorgers kwetsbaar zijn voor bedreigingen, intimidatie, witwassen, drugsvervoer en omkooppraktijken. Uit correspondentie zou blijken dat zij de signalen serieus neemt.

Het aandeel PostNL sloot woensdag op 2,56 euro

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 29, 2018 02:04 ET (07:04 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.