*

Nieuws Binnenland

Kardan schrijft weer rode cijfers

donderdag 29 november 2018 08:49

Investeringsmaatschappij boekt grootste verlies bij holding.

(ABM FN-Dow Jones) Kardan heeft in het derde kwartaal van 2018 rode cijfers geschreven. Dit maakte de Israëlische investeringsmaatschappij donderdagochtend bekend.

Het nettoverlies bedroeg afgelopen kwartaal 12,9 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder boekte Kardan nog een winst van 4,1 miljoen euro. Het nettoverlies over de periode juli tot en met september omvat meer dan de helft van het verlies over de eerste negen maanden van dit jaar, in totaal nu 24,0 miljoen euro.

In het verlies over het derde kwartaal zit 3,6 miljoen euro aan negatieve valuta-effecten. Een jaar eerder was het valuta-effect nog positief.

Het grootste deel van het verlies komt voor rekening van de holding, in totaal 9,4 miljoen euro.

Vastgoed liet een nettoverlies in het derde kwartaal zien van 4,4 miljoen euro, iets meer dan een jaar eerder. Waterinfrastructuur zat op een nettowinst van 0,9 miljoen euro tegen 0,1 miljoen euro winst een jaar eerder.

De schuldpositie van het bedrijf is nog steeds een probleem. Kardan voldeed niet aan de eisen van schuldeisers, waarmee het bedrijf nog steeds in onderhandeling is. Het bedrijf heeft nog circa 110 miljoen euro aan schulden openstaan. De onderhandelingen met obligatiehouders B lopen nog en zullen naar verwachting van Kardan spoedig worden afgerond. Een en ander zal ook afhankelijk zijn van de onderhandelingen met obligatiehouders A, waarmee nog geen gesprekken zijn gestart.

Verder liet Kardan weten dat het zijn belang in autoleasemaatschappij AVIS Oekraïne wil verkopen.

Het aandeel Kardan sloot woensdag op een vlak gesloten Damrak op 0,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 29, 2018 02:49 ET (07:49 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.