*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH Advies ASR omlaag bij KBC (2)

woensdag 5 december 2018 09:32

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben het beleggingsadvies voor ASR verlaagd naar reduce van hold. Het koersdoel ging ook naar beneden, met 2 euro naar 37 euro. Dat maakten de bank woensdag bekend in een rapport.

Volgens de kenners rekt de aankoop van branchegenoot Loyalis de financiële slagkracht van ASR. Dat kan een effect hebben op de financiën bij de mogelijke aankoop van Vivat, dat ook in de etalage staat en waar ASR interesse in heeft getoond.

Loyalis is een goede aankoop, menen de marktvorsers. De onderneming draagt direct bij aan de winstgevendheid van ASR en biedt ook kostenvoordelen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via de voormalige eigenaar APG producten aan de man te brengen.

ASR betaalt de deal overigens met een kortlopende banklening. Daarvoor is volgens topman Jos Baeten bewust gekozen omdat de verzekeraar hierdoor financiële ruimte houdt voor eventuele andere overnames. Volgens KBC kan een mogelijke emissie om een andere overnamedeal te financieren nu echter hoger uitvallen.

ING noemde de deal met Loyalis ,,attractief'' en wees er daarbij op dat door de korte lening ter financiering alle opties rondom Vivat voor ASR open blijven. De analisten hanteren een buy-advies op ASR en hebben het aandeel op hun Benelux-favorietenlijst staan. Het koersdoel ging bij de bank juist iets omhoog, van 45,50 euro tot 47 euro.

Het aandeel ASR stond woensdag omstreeks 09.35 uur 1 procent lager op 37,08 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)