*

Nieuws Binnenland

Update: Mountainshield verkoopt meer aandelen Alumexx

woensdag 5 december 2018 21:02

Clausule biedt ruimte tot extra verkoop.

(ABM FN-Dow Jones) Mountainshield Capital Fund heeft meer aandelen Alumexx verkocht dan het afgesproken maximum. Dit bleek woensdagavond uit een trading update van Alumexx.

Eind november bleek uit gegevens van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten dat Mountainshield, waar het beleggingsbeleid wordt bepaald door Selwyn Duijvestijn, de afgelopen maanden meer dan het afgesproken jaarlijkse maximum van 10 procent van het aandelenkapitaal in Alumexx heeft verkocht.

Mountainshield beriep zich daarbij op een clausule die het fonds het recht geeft het belang in Alumexx verder af te bouwen, indien het fondsvermogen van het fonds harder daalt dan het genoemde percentage.

Op 29 november dit jaar bleek uit het register van de AFM dat Mountainshield nog een belang van 19,48 procent houdt in Alumexx.

Op 29 december 2017 was dit nog 25,36 procent.

Dat betekent dat Mountainshield het belang in circa 11 maanden met bijna een kwart afbouwde.

In een reactie lichtte Duijvestijn de verkoop van de aandelen toe en zei nog altijd veel vertrouwen te hebben in Alumexx.

"De positieve maandrapportages van het MountainShield Capital Fund zijn dit jaar overschaduwd doordat wij keer op keer rode cijfers moesten schrijven op een aantal van onze smallcap posities. We boekten weliswaar op een gedeelte van de portefeuille fraaie resultaten maar ondervonden telkens dat het koersverloop van onze grotere posities het totale rendement negatief beïnvloedde", aldus Duijvestijn.

"Het Fondsmanagement heeft in oktober dan ook besloten deels afscheid te nemen van Alumexx. Er is hierbij inderdaad gebruik gemaakt van de afspraken in de lock-up overeenkomst, om meer dan 10 procent te verkopen indien het fondsvermogen daalt."

Wij handelen altijd in het belang van onze participanten, benadrukte Duijvestijn.

"Belangrijk voor de toekomst is echter dat het MountainShield Capital Fund nog steeds een positie behoudt en met een aandelenbelang van bijna 20 procent nog steeds grootaandeelhouder is. Ik heb veel vertrouwen in Jeroen van den Heuvel als ondernemer en in de groeipotentie van het bedrijf Alumexx op de beurs", zei Duijvestijn tegen ABM Financial News.

Het aandeel Alumexx sloot woensdag 0,4 procent lager op 0,56 euro. Een jaar geleden noteerde het aandeel nog op 2,18 euro.

Update: om toelichting Mountainshield toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 05, 2018 15:02 ET (20:02 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.