*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak lager van start gegaan

donderdag 6 december 2018 09:20

Over brede linie verliezen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beur kende donderdag, zoals voorzien, een rode opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index 1,2 procent lager naar 509,70 punten, terwijl de Midkap zelfs 1,4 procent prijs gaf.

Onder de volledig roodgekleurde hoofdfondsen noteerden NN Group en ArcelorMittal onderaan met verliezen van krap drie procent. Defensieve waarden zoals Unilever, Ahold Delhaize en RELX hielden de verliezen relatief beperkt.

In de AMX ontsprongen Takeaway.com en TomTom de dans met winsten van een procent. RBC verhoogde het advies voor Takeaway.com van Underperform naar Sector Perform met een ongewijzigd koersdoel van 50,00 euro. Verizon zou daarnaast de voornaamste kandidaat zijn voor een overname van Telematics van TomTom, zo schreef De Telegraaf woensdagavond op basis van bronnen in de markt. Volgens De Telegraaf wordt niet uitgesloten dat tenminste één kandidaat zal proberen voor de jaarwisseling toe te slaan met een hoog 'knock-out' bod.

Fondsen zoals Besi en AMG waren daarentegen de gebeten hond met verliezen van bijna vier procent. De cyclische bouwer BAM Groep verloor daarnaast drie procent. BAM voert in het eerste kwartaal van het volgend jaar een nieuwe structuur van de ondernemingstop door. In het kader van deze wijziging heeft Erik Bax besloten per 1 maart 2019 terug te treden als COO.

Onder de kleinere aandelen verloor collega-bouwer Heijmans drie procent.

Het lokaal genoteerde Alumexx verloor bijna vier procent na een omzetwaarschuwing woensdagavond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 06, 2018 03:20 ET (08:20 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.