*

Nieuws Binnenland

FNV dreigt PostNL met acties

donderdag 6 december 2018 15:49

Vakbond stelt postbedrijf ultimatum.

(ABM FN-Dow Jones) De FNV heeft PostNL een ultimatum gesteld. Gaat het bedrijf voor maandag 10 december 12.00 uur niet akkoord met de eisen van de bond en zijn leden, dan volgen acties. Dat maakte het vakbond donderdag bekend.

De FNV onderhandelt sinds begin november met PostNL over een nieuwe cao, maar volgens de vakbond gaat het bedrijf niet in op de voorstellen van de bond en weigert om zelf met concrete voorstellen te komen.

"PostNL schuift de echte onderhandelingen zo lang mogelijk voor zich uit, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden. Nu krijgen ze het deksel op de neus. Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden", stelt Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang.

De "torenhoge werkdruk" moet worden aangepakt, stellen de werknemers van PostNL. Verder eisen ze voor 2019 onder meer een structurele loonstijging van 5 procent met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

De FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten vast in dienst worden genomen, zo meent de vakbond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 06, 2018 09:49 ET (14:49 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.