*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak hoger van start gegaan

vrijdag 7 december 2018 09:26

Over brede linie hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag, zoals voorzien, hoger geopend. Kort na de beursgong koerste de AEX index 1,0 procent hoger naar 503,95 punten, terwijl de Midkap eveneens een procent won.

Onder volledig groengekleurde hoofdfondsen gingen AkzoNobel , Altice en Galapagos aan kop met winsten van iets meer dan twee procent. KPN klom anderhalf procent na een bescheiden koersdoelverhoging van Kepler Cheuvreux en een koopadvies van Credit Suisse. AkzoNobel profiteerde volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten van een koopaanbeveling door Jefferies. Gemalto sloot de rij, met een winst van 0,1 procent. Op het aandeel ligt een overnamebod.

In de AMX wonnen Adyen en Takeaway.com meer dan drie procent. Bouwer BAM Groep won twee procent, na donderdag nog fors lager te zijn gezet. Boskalis was een dissonant met een verlies van meer dan twee procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming vijf procent. Pharming maakte een gunstige conclusie bekend met een vergelijkende studie met Ruconest en andere therapie├źn tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen. Ordina klom drie procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 07, 2018 03:26 ET (08:26 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.