*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Onzekerheid rond sluis IJmuiden houdt aan'

vrijdag 7 december 2018 10:15

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven BAM en VolkerWessels boeken vooruitgang bij de bouw van de zeesluis in IJmuiden, maar volgens KBC Securities zijn er nog de nodige onzekerheden rond het megaproject. Kenners van ING menen dat de risico's op nieuwe tegenvallers wel kleiner zijn geworden.

Het sluisproject heeft BAM en VolkerWessels al met grote financiƫle tegenvallers opgezadeld. Marktvorsers van ING en KBC namen onlangs een kijkje op de bouwplaats in Noord-Holland.

Volgens de kenners is er een belangrijke horde genomen met het laten afzinken van een eerste caisson. Daarnaast is de tijdige aflevering van de sluisdeuren goed nieuws. Volgens KBC zullen beleggers evenwel pas in het derde kwartaal van volgend jaar echt gerust zijn op de goede afloop. Dan wordt namelijk een tweede caisson afgezonken.

ING rept daarentegen van een ,,aanzienlijk'' afgenomen risico op tegenslagen. Daarnaast is het een grote meevaller dat de Nederlandse overheid verantwoordelijkheid neemt voor de kabels, leidingen en bunkers die de bouwers onverwachts in de bouwgrond vonden.

KBC handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 4,50 euro voor BAM. Bij ING behouden zowel BAM als VolkerWessels hun buy-advies, bij koersdoelen van respectievelijk 4,20 euro en 28,50 euro.

BAM stond vrijdagochtend omstreeks 10.15 uur 2,6 procent hoger op 2,56 euro. VolkerWessels noteerde 0,9 procent in de plus op 13,93 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)