*

Nieuws Binnenland

ForFamers waarschuwt voor winstdruk

maandag 17 december 2018 07:06

Winstdoelstelling niet gehaald door extra kosten.

(ABM FN-Dow Jones)ForFarmers heeft maandag voorbeurs gemeld dat onderliggende EBITDA in 2018 een "geringe" daling zal vertonen in vergelijking met 2017.

De stijging van grondstof- en energieprijzen kon niet tijdig aan klanten wordt doorberekend, meldde de veevoederspecialist.

Ook was er sprake was van hogere aanvoerkosten door de lage waterstanden in de rivieren, vooral in Nederland en Duitsland. In de tweede jaarhelft leverde dit een kostenpost op van 2 miljoen euro die niet kon worden doorberekend aan klanten. "Sinds kort zijn de waterwegen weer volledig bevaarbaar, en zijn alle fabrieken, die aan een rivier of kanaal liggen, weer per schip bereikbaar", meldde ForFarmers.

Het integreren van een viertal acquisities veroorzaakt eveneens extra kosten. Deze integratie-activiteiten, en de daarmee gepaard gaande kosten, zullen naar verwachting een doorlooptijd hebben van ongeveer 12 maanden na het moment van overname.

ForFarmers geeft sinds de beursgang in mei 2016 een middellange termijn doelstelling af, van een gemiddelde jaarlijkse groei van de onderliggende EBITDA, van in de 'mid single digits' bij gelijkblijvende koersen, exclusief de impact van significante acquisities en onvoorziene omstandigheden voorbehouden. "Door de volatiliteit van energie- en grondstofprijzen kan het resultaat van ForFarmers in een gegeven jaar afwijken van de gemiddelde doelstelling."

ForFarmers komt op op 13 maart 2019 met de jaarcijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2018 01:06 ET (06:06 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.