*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: BinckBank in de schijnwerpers op lager Damrak

maandag 17 december 2018 10:42

Saxobank bereikt overeenstemming over overname BinckBank.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koerste maandagochtend lager. Kort na half elf koerste de Bel20 index 0,6 procent lager op 3.364,64 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij merkte op dat de beurzen na opening wegzakten, mede door een gebrek aan richtinggevend nieuws. Schutte merkte wel op dat de Italiaanse regering het onderling eens is geworden om het begrotingstekort te laten dalen. "Nu is het afwachten hoe Brussel hierop zal reageren", aldus de beleggingsadviseur.

Verder zag Schutte in Amsterdam wat opwinding rond de overname van BinckBank door Saxo Bank, maar dat beleggers vooral uitkijken naar woensdag, wanneer de Federal Reserve met het rentebesluit komt. De markt verwacht woensdag een renteverhoging met 0,25 basispunten. "Het laatste belangrijke item van dit jaar", aldus Schutte. De beleggingsadviseur verwacht dat het rentebesluit en bijbehorende commentaren zullen bepalen of de AEX onder of boven de 500 punten het jaar uitgaat.

Op macro-economisch vlak bleef het maandag rustig. Later op de ochtend krijgen beleggers wel inzicht in inflatiecijfers uit de eurozone over november.

De euro/dollar noteerde op 1,1326. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1306 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1293 op de borden. De olieprijzen koersten fractioneel hoger.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen bleven echte uitschieters achterwege. RELX was het enige aandeel dat een half procent klom. Galapagos was met 2,4 procent de grootste daler.

In de AMX verloor SBM Offshore 3,1 procent. BAM Groep won 0,2 procent. BAM Construct UK, de Britse bouw- en vastgoedonderneming van BAM Groep, kreeg maandag een opdracht voor de realisatie van het kantoor 11-21 Canal Reach in het stationsgebied King's Cross in het centrum van Londen. Financiƫle details werden niet bekendgemaakt.

Onder de kleinere aandelen was er meer spektakel. ForFarmers meldde dat de onderliggende EBITDA in 2018 een "geringe" daling zal vertonen in vergelijking met 2017. De stijging van grondstof- en energieprijzen kon niet tijdig aan klanten wordt doorberekend, meldde de veevoederspecialist. Het aandeel daalde 1,8 procent.

Van Lanschot noteerde ex-dividend en verloor 7,2 procent.

Alle ogen waren daarnaast gericht op BinckBank. Saxobank en BinckBank hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over een overname van de Nederlandse onlinebroker voor 424 miljoen euro. Saxo betaalt 6,35 euro per aandeel Binck cum dividend, een premie van 35 procent ten opzichte van de slotkoers van 14 december. De overnamesom wordt in contanten voldaan. KBC Securities noemde de overname de beste optie voor de onlinebroker. De koers steeg vanochtend tot 6,15 euro. Vrijdag sloot het aandeel op 4,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2018 04:42 ET (09:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.