*

Nieuws Binnenland

DPA verkoopt ingenieursbureau

maandag 17 december 2018 18:18

Versterkte focus op kernactiviteiten.

(ABM FN-Dow Jones) DPA Group heeft het ingenieursbureau DPA Cauberg-Huygen Holding verkocht aan Dolmans Investments. Dit maakte de detacheerder maandag nabeurs bekend, zonder een transactiesom te melden.

De activiteiten van Cauberg Huygen passen volgens DPA uitstekend in de plannen van Dolmans Investments. Voor DPA wordt hiermee uitvoering gegeven aan het voorgenomen beleid zich te focussen op haar kernactiviteiten en bedrijfsonderdelen te verkopen die hier onvoldoende bij aansluiten.

"Als onderdeel van DPA is Cauberg-Huygen sinds 2013 uitgegroeid tot een goed renderend ingenieursbedrijf. In 2015 is binnen DPA een nieuwe activiteit onder de naam DPA Milieu gestart. Enige tijd later zijn beide ondernemingen samengevoegd, hetgeen heeft geresulteerd in een vooraanstaand bedrijf dat nu samen met Dolmans Investments een mooie toekomst tegemoet gaat", stelt CEO Eric Winter van DPA.

Gezamenlijk bedroeg in 2017 de jaaromzet van Cauberg-Huygen 8,2 miljoen euro. DPA wil de netto-opbrengst van de transactie gedeeltelijk gebruiken om de bankschuld die DPA heeft te verlagen. De resterende netto-opbrengst van de transactie wordt gebruikt voor het uitkeren van dividend in lijn met het dividendbeleid van DPA. Een voorstel voor dividenduitkering wordt bekend gemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers 2018 op 28 maart 2019.

Het aandeel DPA sloot maandag 4,4 procent lager op 1,31 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2018 12:18 ET (17:18 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.