*

Nieuws Binnenland

'Belangrijke oppepper voor Heijmans'

dinsdag 18 december 2018 09:45

AMSTERDAM (AFN) - Meewerken aan een stedenbouwkundige visie voor Den Haag Zuidwest is een belangrijke oppepper voor Heijmans. Dat zeggen analisten van KBC Securities. De aankondiging betekent geen directe aanvulling van het orderboek, maar kan in de toekomst wel veel extra werk opleveren.

Heijmans heeft een overeenkomst gesloten met woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag. De afspraken hebben te maken met de vernieuwing van de buurten Zichten, Dreven en De Gaarden. De onderneming draagt onder meer bij met kennis op het vlak van gebieds- en projectontwikkeling. De opknapbeurt is bedoeld om buurten beter te verbinden met de rest van de stad en toekomstbestendig te maken.

KBC wijst erop dat Heijmans deze 'boost' wel kan gebruiken. Nieuws dat netbeheerder TenneT een contract voor de bouw van nieuwe Wintrack II-hoogspanningsmasten had opgezegd, zette in oktober nog veel druk op de koers van het bouwbedrijf.

De analisten handhaven hun accumulate-advies, met een koersdoel van 13,25 euro. Het aandeel Heijmans noteerde dinsdag na ongeveer een half uur handelen 0,5 procent lager op 7,55 euro.