*

Nieuws Binnenland

Headfirst wijzigt naam in Morefield

woensdag 19 december 2018 21:15

Value8 behoudt meerderheid in beursfonds na desinvestering aan Beryllium.

(ABM FN-Dow Jones) HeadFirst Source Group wijzigt zijn naam in Morefield Group, na de verkoop van zijn staffing-activiteiten aan investeerder Beryllium, en blijft na de transactie merendeels in handen van Value8, het investeringsvehikel van Peter Paul de Vries. Dat heeft de arbeidsbemiddelaar woensdag in een verklaring laten weten.

De verkoop van het uitzendbedrijf Headfirst Source Holding aan Beryllium is inmiddels afgerond. Het bedrijf keert voor het einde van het jaar nog een contant dividend uit van 3,00 euro per aandeel. De ex-dividend datum is 24 december. Daarna blijft er een licht positief eigen vermogen over in het beursfonds.

Investeringsfonds Value8 verkocht in augustus zijn meerderheidsbelang van 56 procent in Headfirst Source Group voor 3,00 euro per aandeel aan Beryllium en boekte daarmee een winst van 4,4 miljoen euro.

Na de uitkering van 3,00 euro per aandeel dividend in contanten, krijgt Value8 de aandelen weer terug van Beryllium, en heeft dan weer een meerderheidsbelang van 70 procent.

Het bedrijf gaat zich richten op dienstverlening aan zzp'ers en mkb-bedrijven.

Berryllium is een Nederlands bedrijf met internationale investeerders en wordt financieel ondersteund door de Zwitserse financiƫle dienstverlener ruvercap group. Het bedrijf gaf aan de verdere groei van Headfirst Source buiten de beursgenoteerde omgeving te kunnen voortzetten, omdat het voldoende funding heeft voor meer overnames.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 19, 2018 15:15 ET (20:15 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.