*

Nieuws Binnenland

Stern in gesprek over verkoop leasetak

donderdag 20 december 2018 14:57

Dealerbedrijf wil nauw samenwerken met potentiƫle koper.

(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft positieve verkennende gesprekken gevoerd met potentiƫle kopers van zijn leasetak, die langdurig willen samenwerken met het dealerbedrijf na de overname. Dat maakte het beursgenoteerde automotivebedrijf donderdag bekend.

"De komende maanden zullen scherpe keuzes worden gemaakt", aldus Stern. ING is hiertoe ingehuurd als financieel adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur.

Zodra de voorwaarden van de deal en de vervolgstappen helder zijn, zal Stern dit onverwijld bekendmaken, meldde het bedrijf.

De geplande verkoop is een belangrijk onderdeel van het nieuwe strategische plan dat Stern donderdag aan beleggers presenteert. In de trading update van 14 november kondigde Stern al aan strategische opties voor het leasebedrijf in kaart te zullen brengen.

Stern gelooft niet op eigen kracht voldoende te kunnen groeien met zijn leasebedrijf, in relatie tot de andere activiteiten. Daarbij is er een versnelling gaan de in de consolidatie van de leasemarkt, mede door de groeiende populariteit van private lease. Om grip te houden op het relevante deel van het wagenpark, wil Stern de leaseportefeuille verkopen aan een partij die Stern wil blijven gebruiken om de leasecontracten aan te brengen via zijn dealervestigingen, auto's te leveren en het onderhoud, reparatie en vervangend vervoer te blijven regelen.

Stern wil een deel van de opbrengsten gebruiken om sneller te digitaliseren en het dealernetwerk te verbeteren. Ook zal het bedrijf extra dividend uitkeren en aandelen inkopen, na het opnieuw inrichten van de financiering van de groep.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 20, 2018 08:57 ET (13:57 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.