*

Nieuws Binnenland

Valuta: euro stabiel tegenover dollar

dinsdag 8 januari 2019 09:38

Oproep CEO's om Brexit-procedure te stoppen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro bleef dinsdagmorgen stabiel liggen ten opzichte dollar. De Europese munteenheid noteert al een aantal dagen boven de grens van 1,14.

"De euro zal naar verwachting in deze range blijven", stelde directeur Joost Dirks van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Tenzij de Amerikaanse president Donald Trump of de Chinese leider Xi Jinping een bijzondere uitspraak doet. Maar als dat niet gebeurt, blijft de euro voorlopig op dit niveau. Dit heeft te maken met de verwachtingen rond de Amerikaanse en Europese rente. In de VS is het aantal verwachte renteverhogingen voor dit jaar teruggeschroefd, terwijl de Europese rente naar verwachting laag blijft. Dit heeft te maken met de beperkte inflatiestijging in de eurozone", aldus Dirks.

Dirks vindt het opvallend dat zowel in de VS als in Europa de loonstijging beperkt blijft. "Dit heeft te maken met de financiƫle crisis die ondernemers nog vers in het geheugen ligt. Ze willen hun vaste kosten nu beperkt houden en proberen daardoor de loonkosten niet te hoog te laten oplopen. Als er weer een crisis uitbreekt, moeten massa-ontslagen vermeden worden."

Het Britse parlement stemt volgende week over de Brexit. CEO's van Starbucks, Capita, Virgin Group, Deloitte and Legal & General hebben hun steun voor de Brexit-plannen van de Britse premier Theresa May ingetrokken en en willen dat er opnieuw een referendum over de Brexit wordt gehouden, zo meldt de Britse krant The Times dinsdag. De CEO's hebben zich verenigd in de groep London First, waarvan Jasmine Whitbread CEO is. Whitbread riep de regering op de lopende Brexit-procedure te stoppen. De Brexit staat voor eind maart gepland.

De euro noteerde dinsdagmorgen ten opzichte van de dollar 0,3 procent lager op 1,1438. Het Britse pond verloor ten opzichte van de dollar 0,1 procent op 1,2760.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 08, 2019 03:38 ET (08:38 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.