*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak lager van start gegaan

donderdag 10 januari 2019 09:27

Over brede linie lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,7 procent lager naar 492,65 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen ontsprong alleen Ahold Delhaize de dans met een winst van ruim een half procent. Grootste daler was ArcelorMittal met bijna drie procent, gevolgd door Signify met twee procent.

Sectorgenoot van ArcelorMitta, Aperam, was in de Midkap de grootste daler met een verlies van meer dan drie procent. Flitshandelaar Flow Traders, gebaat bij bewegelijkheid, was met twee procent de grootste stijger.

Takeaway,com won daarnaast ruim een procent. De maaltijdbezorger verwerkte in het afgelopen kwartaal 29,9 miljoen bestellingen, hetgeen op jaarbasis een stijging betekende van 55 procent. In Nederland trok de ordergroei met 18 procent aan, in Duitsland met 37 procent. In het vierde kwartaal verwerkte Takeaway voor het eerst meer orders in Duitsland dan in Nederland en het bedrijf verwacht dat er meer groei is te realiseren in deze markt.

Onder de kleinere aandelen verloor Alfen twee procent.

Het lokaal genoteerde Lavide maakte een koersval van maar liefst negen procent. De onderneming wil op een zo kort mogelijke termijn als beursfonds leeg zijn om nieuwe activiteiten te kunnen inbrengen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 10, 2019 03:27 ET (08:27 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.