*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Beurs Amsterdam eindigt in het groen

donderdag 10 januari 2019 17:44

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst geƫindigd. De AEX-index poetste het verlies van eerder op de dag weg, geholpen door het koersherstel op Wall Street. Ook elders in Europa wisten de meeste markten de eerdere verliezen weg te werken. Op het Damrak ging de aandacht uit naar handelsberichten van Takeaway.com en RoodMicrotec.

De AEX sloot 0,3 procent hoger op 497,77 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 692,16 punten. Frankfurt en Londen stegen tot 0,5 procent, Parijs verloor 0,2 procent.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal met een min van 1,2 procent. Verlichtingsbedrijf Signify ging licht omlaag. De Duitse concurrent Osram (min 6 procent) waarschuwde voor tegenvallende resultaten in het afgelopen kwartaal.

Philips daalde 0,5 procent. Het zorgtechnologieconcern voert wijzigingen door in zijn divisiestructuur en handhaafde zijn financiƫle doelstellingen. Kabel- en telecomconcern Altice Europe voerde de stijgers in de AEX aan met een winst van 4,7 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)