*

Nieuws Binnenland

AEX vervolgt weg omhoog -2-

vrijdag 11 januari 2019 20:00

KPN maakte plannen bekend om op termijn een aantal merken, waaronder Telfort en XS4ALL onder te brengen onder de KPN-vlag. "KPN-merken als Ortel, Simyo en Argeweb blijven zelfstandige merken", zei een woordvoerder van het telecombedrijf. Het aandeel verloor deze week 2,9 procent en was daarmee de sterkste daler in de AEX.

In de Midcap deed Adyen het goed. De betaaldienst won x procent ten opzichte van afgelopen vrijdag. Bank of America Merrill Lynch zette het aandeel op zijn kooplijst. Volgens de analisten kan Adyen sterk blijven profiteren van het toegenomen aantal digitale betalingen. En er is ruimte voor opwaarts potentieel voor het aandeel, menen de analisten. Adyen steeg deze week 10,2 procent.

De sterkste stijger in de AMX was Fugro, dat op weekbasis 17,7 procent won. Portfoliomanager Thijs Hovers van Lucerne Capital schreef deze week op de website van Barron's dat het aandeel de komende twee jaar makkelijk in waarde kan verdubbelen, als de vraag in de sector weer terugkeert.

Takeaway.com verloor deze week 0,4 procent na een trading update. De maaltijdbezorger verwerkte in het afgelopen kwartaal 29,9 miljoen bestellingen, hetgeen op jaarbasis een stijging betekende van 55 procent. In Nederland trok de ordergroei met 18 procent aan, in Duitsland met 37 procent. In het vierde kwartaal verwerkte Takeaway voor het eerst meer orders in Duitsland dan in Nederland en het bedrijf verwacht dat er meer groei is te realiseren in deze markt. Volgens ING houdt het momentum aan voor de maaltijdbezorger en waren de groeicijfers conform verwachting. Barclays besloot vrijdag om het koersdoel te verhogen van van 69,40 naar 79,00 euro.

Onder de kleinere fondsen deed Fagron het goed. Op weekbasis steeg het aandeel van de specialist in magistrale bereidingen maar liefst 9,2 procent nadat Bank Degroof Petercam het advies verhoogde van Toevoegen naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijstelde van 17,50 euro naar 19,00 euro. Volgens analist Frank Claassen biedt Fagron goed zicht op groei en betere marges, in een aantrekkelijke mix en een gezonde kasstroom voor waardevolle overnames.

Heijmans was koploper in de AScX met een winst van 12,3 procent. De bouwer kondigde aan dat het een opdracht heeft binnengehaald voor het ontwerp en de realisatie van het project N629 Oosterhout -- Dongen inclusief aansluiting naar de A27. Financiƫle details werden niet vermeld.

Wessanen zag de beurswaarde deze week met 9,3 procent toenemen. Degroof Petercam verhoogde het advies van Reduceren naar Houden, nadat de recente koersval volgens de analist inmiddels wel voldoende is geweest.

Het lokaal genoteerde Lavide leverde 7,2 procent in. De nieuwe topman van Lavide heeft zijn plannen ontvouwd. In plaats van kinderopvang gaat Lavide zich richten op hospitality. Dat betekent dat de huidige activiteiten worden verkocht en CEO Salar Azimi verschillende hotels en een voetbalclub zal inbrengen als nieuwe activiteiten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 11, 2019 14:00 ET (19:00 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.