*

Nieuws Binnenland

Euronext lanceert bod op beursuitbater Oslo

maandag 14 januari 2019 07:51

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext heeft zijn bod gelanceerd op de Noorse branchegenoot Oslo Børs. De uitbater van de onder meer de beurs in Amsterdam en Parijs is bereid 145 Noorse kroon (14,77 euro) per aandeel te betalen wat neerkomt op een totaal van 625 miljoen euro. Dat betekent een premie van 32 procent op de slotkoers van Oslo Børs op 17 december, voordat bekend werd dat Euronext de onderneming wil overnemen.

Ook krijgen aandeelhouders die hun stukken aanbieden rentebetaling van 6 procent per jaar. Zij kunnen hun stukken in eerste instantie tot het slot van de beurs op 11 februari aanbieden. Als het nodig is wordt de termijn verlengd. Euronext zegt al meer dan de helft van de aandelen toegezegd te hebben gekregen.

Als de deal doorgaat, dan heeft Euronext straks van zes Europese landen de nationale aandelenbeurs in handen. De onderneming is ervan overtuigd dat de beurs van Oslo een goede versterking vormt, onder meer door de expertise van de Noren op het gebied van oliediensten en scheepvaart.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)