*

Nieuws Binnenland

Euronext lanceert bod op Oslo Børs VPS

maandag 14 januari 2019 07:56

Beursuitbater betaalt 625 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft maandag het bod op Oslo Børs VPS gelanceerd. Dit maakte de beursuitbater uit onder meer Amsterdam en Brussel maandag voorbeurs bekend, nadat eind december de interesse al bekend werd gemaakt.

Euronext betaalt 6,24 miljard Noorse kronen voor Oslo Børs VPS, of omgerekend 625 miljoen euro. Dit betekent een premie van 32 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 17 december 2018. Daarbovenop ontvangt elke aandeelhouder die het bod accepteert een rentebetaling op het bod per aandeel van 145 Noorse kroon van 6 procent per jaar.

De aanmeldingsperiode voor het bod start maandag en loopt af op 11 februari aanstaande bij het sluiten van de aandelenmarkten. De aanmeldingsperiode kan eventueel worden verlengd, aldus Euronext. De beursuitbater kan sowieso rekenen op de steun van een deel van de aandeelhouders van Oslo Børs VPS. Inclusief aankopen in de markt heeft Euronext zo zekerheid dat het 50,5 procent van de uitstaande aandelen in handen heeft.

Aan het bod zijn bepaalde voorwaarden verbonden, waaronder de goedkeuring van toezichthouders, een kort boekenonderzoek, groen licht van een meerderheid van de aandeelhouders van Euronext en een afronding van de transactie voor 31 augustus 2019. Daarnaast geldt een minimale drempel van 50,01 procent van het uitstaande Oslo Børs VPS aandelen dat Euronext in handen heeft of zal krijgen.

Indien Euronext de Noorse beurs inlijft, wil het Oslo Børs VPS verder blijven ontwikkelen. Ook hoopt het zo een bijdrage te leveren aan het Noorse financiële ecosysteem, aldus Euronext.

Het aandeel Euronext sloot vrijdag vlak op 52,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 14, 2019 01:56 ET (06:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.