*

Nieuws Binnenland

PPG voorzichtig over eerste helft 2019

donderdag 17 januari 2019 13:22

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries verwacht in de eerste helft van dit jaar last te hebben van de hogere grondstofprijzen, negatieve wisselkoerseffecten en licht lagere verkoopvolumes. Het bedrijf wijst verder op de toenemende economische onzekerheid in de wereld.

PPG heeft voor het eerste kwartaal een verwachting voor een winst per aandeel uitgesproken van 1,18 tot 1,23 dollar. De consensus van analisten ligt op 1,40 dollar per aandeel. In het vierde kwartaal zag PPG de omzet met 1 procent dalen tot circa 3,6 miljard dollar, onder druk van een lager volume en negatieve wisselkoerseffecten. Wel kon PPG de prijzen verhogen. De nettowinst steeg tot 258 miljoen dollar, van 151 miljoen dollar een jaar eerder, geholpen door kostenbesparingen.

Voor heel 2019 sprak de voormalige jager op het Nederlandse AkzoNobel de doelstelling uit voor een omzetgroei met 3 tot 5 procent, op basis van constante wisselkoersen en inclusief recent aangekondigde overnames. De aangepaste winst per aandeel (exclusief wisselkoersen) moet met 7 tot 10 procent stijgen. Verder moet minstens 70 miljoen dollar aan kosten worden bespaard en zou het dividend moeten toenemen.

Tevens kondigde PPG aan de portfolio onder de loep te nemen. Daarbij zal aan het einde van het tweede kwartaal een besluit worden genomen over een combinatie of separatie van de architecturale en industriƫle coatingstak.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)