*

Nieuws Binnenland

Damrak opent met klein verlies

maandag 21 januari 2019 09:09

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een klein verlies geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht omlaag. Beleggers verwerkten de groeicijfers van de Chinese economie en hielden vooral de ontwikkelingen rond de brexit en de bedrijfsresultaten in de gaten. De markt moet het verder stellen zonder richting van Wall Street, dat gesloten blijft vanwege Martin Luther King Day.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent in de min op 508,99 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 705,60 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden 0,3 procent. Londen bleef ongewijzigd. De Britse premier Theresa May zal naar verwachting met een 'plan B' komen, om haar gestrande brexitdeal met de Europese Unie te vervangen.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een verlies van 1,4 procent. Uitzender Randstad voerde de stijgers aan met een winst van 1,9 procent. In de MidKap sloot advies- en ingenieursbureau Arcadis de rij met een min van 1,1 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM ging aan kop met een plus van 2 procent na een adviesverhoging door Davy.