*

Nieuws Binnenland

Meer reizigers voor easyJet

dinsdag 22 januari 2019 08:25

LUTON (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer passagiers vervoerd. Mede daardoor ging de omzet ook omhoog. Wel daalde de omzet per stoel.

Het aantal reizigers bij easyJet ging in de maanden oktober tot en met december met ruim 15 procent omhoog tot 21,6 miljoen. Dat was mede te danken aan een capaciteitsvergroting van ruim 18 procent. Die capaciteit had nog groter uit kunnen vallen, maar late leveringen van nieuwe Airbus-vliegtuigen en de sluiting van het Londense vliegveld Gatwick gooiden roet in het eten.

De omzet van easyJet ging met 13,7 procent omhoog tot 1,3 miljard pond. Dat is omgerekend een kleine 1,5 miljard euro. De omzet per vliegtuigstoel daalde wel met 4,2 procent tegen gelijkblijvende valutakoersen, al had de prijsvechter daar op gerekend.

EasyJet verwacht dat de capaciteit in heel het boekjaar 2019 met 10 procent groeit. Ook zegt het bedrijf goed voorbereid te zijn op de brexit. Zo zijn er al 130 vliegtuigen in Oostenrijk geregistreerd.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)