*

Nieuws Binnenland

Google in beroep tegen privacyboete - media

woensdag 23 januari 2019 23:14

Zoekmachine vreest gevolgen voor uitgevers en techbedrijven.

(ABM FN-Dow Jones) Google gaat in beroep tegen de boete van 50 miljoen euro die de zoekmachine kreeg van de Franse privacywaakhond CNIL. Dat liet het bedrijf woensdag weten aan Nu.nl.

Zoekmachinegigant Google, een dochterbedrijf van het beursgenoteerde Alphabet, heeft naar eigen zeggen hard gewerkt om de procedure waarmee gebruikers toestemming geven voor gepersonaliseerde advertenties zo simpel mogelijk te maken. Het technologieconcern zegt zich zorgen te maken over de gevolgen van de boete voor uitgevers, makers van creatief werk en technologiebedrijven in Europa en daarbuiten en gaat daarom in beroep.

Een Franse toezichthouder legde de boete deze week op omdat Google niet genoeg deed om toestemming te krijgen van gebruikers voor het verzamelen van persoonsgegevens voor gerichte advertenties.

Sinds vorig jaar geld in Europa de wet voor de bescherming van persoonsgegevens GDPR, die voorschrijft dat bedrijven zich houden aan de strenge regels voor persoonsgegevens die de privacy beschermen van consumenten in Europa.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 23, 2019 17:14 ET (22:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.