*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak neutraal van start gegaan

donderdag 24 januari 2019 09:14

Cijfers Sligro positief ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende donderdag een rustige opening. Kort na de beusgong noteerde de AEX index fractioneel lager op 507,26 punten, terwijl de Midkap nipt in het groen koerste.

Onder de hoofdfondsen ging ASML aan kop met een procent, nadat het aandeel woensdag ook al steeg na kwartaalcijfers. Ook Altice won een procent. Alleen Signify verloor meer dan een procent. Sectorgenoot Osram gaf een forse omzetwaarschuwing af.

In de AMX won Sligro drie procent na cijfers. De nettowinst van Sligro bedroeg over 2018 276 miljoen euro, tegenover 81 miljoen euro in 2017. "De marktomstandigheden waren gunstig en blijven dat naar verwachting ook komend jaar", stelde CEO Koen Slippens van Sligro. "Sligro's winst verdriedubbelde, maar onderliggend is het oké", aldus Analist Corné van Zeijl van Actiam. "Het bedrijfsresultaat is een streepje onder eerdere verwachting. Maar beleggers gingen daar waarschijnlijk al vanuit, gezien de koersdaling sinds de cijfers over het derde kwartaal", aldus Van Zeijl.

Takeaway.com stond daarnaast met drie procent onder druk. Maaltijdbezorger Uber Eats zet de aanval in op marktleider Thuisbezorgd.nl, van moederbedrijf Takeaway.com. Het Amerikaanse bedrijf gaat later dit jaar ook werken voor restaurants en cateraars die zelf bezorgers in dienst hebben. Dit meldde Het Financieele Dagblad woensdagavond laat.

Onder de kleinere aandelen won KasBank anderhalf procent. Alfen verloor anderhalf procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 24, 2019 03:14 ET (08:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.