*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Philips verrast met dividendverhoging' (2)

dinsdag 29 januari 2019 10:48

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN) - De dividendverhoging die Philips heeft aangekondigd is een kleine positieve verrassing, zeggen analisten van ING. Ook vinden ze dat de orderinstroom er sterk uitziet. Philips blijft wel ondermaats presteren met Connected Care & Healthcare Informatics.

Volgens de marktvorsers waren de resultaten bij Connected Care afgelopen kwartaal net als in eerdere periodes beneden verwachting. Wat betreft de vrije kasstroom zijn ze eveneens licht teleurgesteld. De rest van de kwartaalcijfers van het Nederlandse zorgtechnologieconcern lag min of meer in lijn met de prognoses van kenners.

ING heeft alles bij elkaar een neutraal oordeel over het kwartaalbericht van Philips. Het advies blijft staan op hold. Berenberg (buy) sprak van een solide kwartaalrapport, waarbij de vrije kasstroom er goed uitziet. De kenners spreken verder van een bemoedigend orderboek.

Morgan Stanley, met een equalweight-advies, wijst er op dat het verslaan van de verwachtingen in het kwartaal werd aangejaagd door hogere royalties. Maar beter dan verwachte autonome omzetgroei bij Personal Health, een nieuwe aandeleninkoop en het orderboek tonen aan dat Philips het jaar goed begint, aldus de kenners.

Philips was dinsdagochtend een van de stijgers in de AEX. Omstreeks 10.45 uur noteerde het aandeel 2 procent hoger op 32,96 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)