*

Nieuws Binnenland

'Beleggers dagen veertien bestuurders failliet Imtech'

woensdag 30 januari 2019 06:11

AMSTERDAM (AFN) - Gedupeerde beleggers slepen, ruim vier jaar na het faillissement van de technisch dienstverlener, veertien bestuurders en commissarissen van Imtech voor de rechter. Ze vinden dat bestuurders en toezichthouders aandeelhouders hebben misleid en stellen hen daarvoor aansprakelijk. Dat blijkt uit een dagvaarding die is ingezien door Het Financieele Dagblad (FD).

In de dagvaarding staan onder anderen de namen van bestuursvoorzitters René van der Bruggen en Gerard van de Aast, en van de financieel topmannen Boudewijn Gerner en Hans Turkesteen. Ook de president-commissarissen Rudy van der Meer, Kees van Lede, Frans Cremers en bestuurder Paul van Gelder zijn gedagvaard.

Imtech ging in 2015 ten onder door fraude, waarmee miljarden aan beurswaarde verdampte. Het concern haalde in de twee jaar voor het bankroet nog via kapitaalrondes ruim 1 miljard euro op. Ook dat geld verdampte.

Volgens de krant zijn de eisers tien beleggers, bijgestaan door juridisch adviseur Pieter Lijesen en advocaat Dries Beljon van Lean Lawyers. Lijesen zegt tegen het FD dat er zich bij hem inmiddels 1100 gedupeerden hebben gemeld die zich waarschijnlijk op enig moment zullen aansluiten.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)