*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Verwachting kasstroom KPN negatief punt'

woensdag 30 januari 2019 09:40

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verwachting van KPN dat de vrije kasstroom dit jaar lager zal uitvallen door herstructureringslasten is een negatief punt bij de cijfers van het telecomconcern. Dat schrijven analisten van RBC, Jefferies, ING en KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.

KPN gaf aan dat de vrije kasstroom, exclusief dividend van Telefónica Deutschland, dit jaar ,,incidenteel'' lager zal uitvallen vergeleken met het bedrag van 804 miljoen euro in 2018, onder druk van herstructureringslasten. Verder denkt KPN dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar in lijn zal liggen met 2018, met kapitaalinvesteringen van 1,1 miljard euro.

RBC stelt dat de kwartaalresultaten van KPN wel beter waren dan verwacht. Ook Jefferies en ING zeiden dat de cijfers iets boven verwachting waren. Bij KBC waren de prestaties redelijk in lijn met de prognoses.

Het advies bij RBC staat op outperform en bij Jefferies is dit underperform. KBC heeft een hold-advies met een koersdoel van 2,75 euro. Bij ING is het advies buy, met een koersdoel van 3,40 euro.

Het aandeel KPN noteerde woensdagochtend omstreeks 09.40 uur een min van 2,8 procent op 2,44 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de AEX.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)