*

Nieuws Binnenland

'Zorgen om kasstroom Signify'

vrijdag 1 februari 2019 09:38

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalcijfers van Signify hebben bij analisten van Morgan Stanley geleid tot zorgen om de vrije kasstroom. Die wordt volgens de marktvorsers bij het verlichtingsbedrijf alleen maar gegenereerd bij de lampendivisie. En dat is een tak die zich in een structurele neergang bevindt, zo constateren ze.

Morgan Stanley wijst erop dat de vooruitblik voor een vrije kasstroom dit jaar, van kleiner dan 5 procent van de omzet, gelijk is aan die van vorig jaar. Dat betekent wel, zo zien de kenners, dat de vrije kasstroom kleiner wordt naar verhouding van het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) en dus feitelijk afneemt. De specialisten van de bank hebben dan ook ,,beperkt vertrouwen'' in de ontwikkeling van de vrije kasstroom op de langere termijn.

Morgan Stanley is wel onder de indruk van de kostenbesparingen en stellen dat Signify op dat gebied ambitieuze doelen heeft gesteld. Als dat lukt kan de onderliggende winst groeien. De bank heeft een equal-weight-advies voor Signify, met een koersdoel van 25 euro.

ING

Bij ING zeggen ze dat de kwartaalcijfers van Signify een wisselend beeld laten zien. De autonome groei was wat zwakker dan verwacht, maar de operationele winstmarge viel juist beter uit dan voorspeld. De trend bij de vrije kasstroom is negatief, aldus ING. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel Signify noteerde vrijdag omstreeks 09.35 uur 3,6 procent lager op 20,90 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de AEX-index.