*

Nieuws Binnenland

TomTom poetst verlies weg

woensdag 6 februari 2019 07:51

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft afgelopen jaar weer winst geboekt. Dat deed het bedrijf vanuit een lagere omzet, wat met name werd veroorzaakt door een teruggang in de inkomsten uit consumentenproducten met bijna een kwart. Maar de winstmarge verbeterde aanzienlijk.

De nettowinst bedroeg 44,8 miljoen euro. Dat was in 2017 nog een verlies van 194,4 miljoen euro, grotendeels veroorzaakt door een afschrijving op de consumentendivisie. TomTom behaalde vorig jaar een omzet van 860,6 miljoen euro tegen 902,9 miljoen euro een jaar eerder.

De automotive-tak deed het met een omzetstijging van 12 procent wel beter. Juist die tak, die digitale kaarten, verkeersinformatie en navigatiesoftware voor automakers maakt, wordt gezien als belangrijk voor de toekomst van TomTom. TomTom verkocht onlangs zijn divisie die zich bezighoudt met voertuigvolgsystemen aan de Japanse bandenmaker Bridgestone en is nu volgens topman Harold Goddijn een bedrijf met ,,een duidelijker aandachtsgebied''.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)