*

Nieuws Binnenland

'Goede resultaten voor ING'

woensdag 6 februari 2019 10:17

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING is met ,,goede resultaten'' naar buiten gekomen, zeggen analisten van KBC Securities. Ze onderstrepen dat de kosten afgezet tegen de inkomsten voor heel 2018 onder de 55 procent lagen. Ook ziet de kapitaalbuffer er met een score van 14,5 procent volgens de marktvorsers goed uit.

ING zag vorig jaar de winst dalen. Maar wanneer eenmalige posten als de megaboete in verband met witwassen buiten beschouwing gelaten worden, was sprake van een duidelijke verbetering van het resultaat, aldus de kenners.

In het vierde kwartaal van het jaar dikte de nettowinst ook weer met ruim een kwart aan, tot bijna 1,3 miljard euro. Dat was een beter cijfer dan de vooraf opgestelde consensus onder analisten. KBC merkt wel op dat ING erg ambitieuze doelstellingen hanteert. Daar bleef de groei over heel 2018 iets bij achter. Ook waren de personeelskosten hoger. De analisten kijken daarom sterk uit naar de beleggersdag van ING op 25 maart. Als de bank dan zijn financiƫle doelstellingen herhaalt, heeft dat waarschijnlijk een positief effect op de waarde van het aandeel, zeggen ze.

Advies

Bij JPMorgan voorzien kenners een herstel van de koers van het aandeel ING. Dat was volgens hen de laatste tijd erg laag in geprijsd. De analisten wijzen erop dat de rente-inkomsten en inkomsten uit commissies er beter uitzagen dan voorzien. Ook waren de kosten over de gehele linie lager dan verwacht. De cijfers zouden bij kenners mogelijke zorgen over het progressieve dividendbeleid bij ING wat de uit lucht moeten halen.

KBC houdt het voorlopig op een accumulate-advies, met een koersdoel van 13,50 euro. JPMorgan hanteert een neutraal advies, met een koersdoel van 14,40 euro. Het aandeel ING ging woensdag in de ochtendhandel op de beurs in Amsterdam 4,6 procent omhoog, naar 10,89 euro. Daarmee was het financiƫle concern na ruim een uur handelen de sterkste stijger in de AEX.