*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Pijplijn Galapagos dijt verder uit'

donderdag 7 februari 2019 09:30

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos slaagt er opnieuw in om zijn pijplijn uit te breiden via een een samenwerking met een andere partij. Dat constateren analisten van KBC Securities in reactie op nieuws over een deal met Evotec.

De biotechnoloog bundelt de krachten met zijn Duitse branchegenoot bij het onderzoek naar een nieuwe 'target' voor fibrose en andere indicaties. Wat voor target het precies is, werd niet openbaar gemaakt. Ook zijn er geen financiƫle details naar buiten gebracht.

KBC merkt op dat er in de franchise op het vlak van longfibrose (IPF) en andere indicaties al diverse onderzoeken lopen. Het gaat dan om GLPG1690, GLPG1205, GLPG3499 en de begin vorige maand aangegane samenwerking met het Canadese Fibrocor Therapeutics.

Op een zogeheten R&D-dag noemde Galapagos vorig jaar nog een andere franchise, genaamd Toledo, waarvoor een fase 1-studie in gang is gezet. Voor de rest van 2019 rekenen de marktvorsers verder vooral op nieuws rond het middel filgotinib, waarbij wordt samengewerkt met het Amerikaanse Gilead. Hiervoor lopen verschillende onderzoeken, waarvan resultaten naar buiten kunnen komen.

KBC handhaaft zijn koopadvies voor Galapagos, met een koersdoel van 113 euro. Het aandeel noteerde donderdag rond 09.20 uur 0,6 procent hoger op 88,20 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)