*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Kleine verliezen op Europese beurzen (2)

donderdag 7 februari 2019 09:47

N i e u w bericht, vervangt: Arcelor en Intertrust stijgen op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag licht omlaag. Beleggers verwerkten de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten en hielden de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. Ook komt de Bank of England later op de dag met een rentebesluit. Op het Damrak werden de resultaten van Intertrust goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 536,09 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 737,66 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,7 procent. De Londense FTSE daalde 0,2 procent. De Britse premier Theresa May is donderdag in Brussel om een weg te zoeken uit de impasse rond de brexit.

Bij de hoofdfondsen zag ArcelorMittal (min 0,6 procent) de openingswinst verdampen. Het bedrijfsresultaat van het staalconcern nam in 2018 toe, geholpen door gestegen prijzen en overnames. De verschepingen van staal gingen wel omlaag, mede door een afnemende vraag in verschillende landen. In de MidKap prijkte Intertrust bovenaan met een plus van 2,7 procent. De jaarcijfers vielen volgens de financieel dienstverlener ruim binnen de eigen doelstellingen.

Bij de kleinere bedrijven steeg Fagron 5,1 procent. De toeleverancier aan apotheken is vorig jaar stevig gegroeid, vooral in Noord- en Zuid-Amerika.

In Parijs kelderde Publicis 13,8 procent na teleurstellende resultaten van het Franse reclamebedrijf. Société Générale zakte 0,1 procent. De Franse bank zet het mes in zijn zaken- en handelsdivisie na tegenvallende resultaten. UniCredit klom ruim 2 procent in Milaan na beter dan verwachte resultaten van de grootste Italiaanse bank.

Het Franse farmaceutische concern Sanofi, dat ook met cijfers kwam, verloor 0,7 procent. Olie- en gasreus Total daalde 0,5 procent na publicatie van de resultaten. Reisorganisatie TUI ging 16 procent onderuit na een verlaging van de winstverwachting. Concurrent Thomas Cook dikte 9,5 procent aan. Het bedrijf onderzoekt alle opties voor zijn vliegtak.

De euro was 1,1349 dollar waard, tegen 1,1381 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 53,78 dollar. De prijs van Brent zakte 0,6 procent tot 62,34 dollar per vat.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)