*

Nieuws Binnenland

'VS stelt teleur bij Flow Traders'

vrijdag 8 februari 2019 09:45

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Flow Traders stelde in het vierde kwartaal teleur wat betreft de handelsinkomsten in de Verenigde Staten. Die kwamen flink onder de verwachting van analisten van ING uit, zo stellen ze in een rapport. Morgan Stanley wijst op het ontbreken van een verwachting.

De netto handelsinkomsten (nti) en de regio kwam maar liefst 30 procent onder de verwachting van de ING-kenners uit en de onderliggende prestaties waren ondanks enkele positieve ontwikkelingen ,,teleurstellend''. Wat betreft handelsinkomsten werd een en ander volgens de bank wel goedgemaakt door de inkomsten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Aziƫ-Pacific (APAC). Als geheel waren de cijfers van Flow Traders in lijn met de verwachtingen van ING en kwam het voorstel voor het slotdividend, van 1 euro per aandeel, hoger dan voorzien uit.

Morgan Stanley wijst specifiek op het ontbreken van een verwachting voor het huidige kwartaal, en wijst er daarbij op dat Flow Traders dat een jaar eerder wel deed toen het opging voor het beste kwartaal ooit.

Het aandeel Flow Traders stond vrijdag omstreeks 09.35 uur 7,4 procent lager op 25,60 euro. Daarmee was het de grootste daler bij de middelgrote fondsen.