*

Nieuws Binnenland

Winstdag voor Europese beurzen

maandag 11 februari 2019 17:46

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast werd er op de financiƫle markten uitgekeken naar een nieuwe ronde bij handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,6 procent hoger op 531,12 punten. De MidKap steeg 1 procent naar 718,10 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,1 procent bij.

De hoofdindex in Milaan dikte 1,2 procent aan. De Italiaanse banken waren in trek. Banco BPM en UniCredit wonnen respectievelijk 7 en bijna 2 procent na berichten dat de kapitaalbuffers van de banken in Italiƫ binnen de comfortzone van de Europese Centrale Bank (ECB) liggen.

In de Amsterdamse MidKap stond Takeaway.com (plus 2,4 procent) in de belangstelling na een brief van Cat Rock Capital Management, waarin de activistische belegger schrijft dat het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat een fusie zou moeten aangaan met een branchegenoot.